| 
  • If you are citizen of an European Union member nation, you may not use this service unless you are at least 16 years old.

  • You already know Dokkio is an AI-powered assistant to organize & manage your digital files & messages. Very soon, Dokkio will support Outlook as well as One Drive. Check it out today!

View
 

werkstuk

Page history last edited by jan vellinga 13 years, 6 months ago

 Je gaat een werkstuk maken binnen pbworks.com. Nadat je bent ingelogd volg je de stappen die je moet doen om een eigen bladzijde (page) in je eigen map (folder) te maken. Je hebt dit al gedaan toen je je werkstukje van aardrijkskunde ging maken. Je werkstuk moet het volgende bevatten:

Hoofdgedachte

Voordat je begint met je werkstuk bepaal je de hoofdgedachte. Je schrijft in steekwoorden op wat je wilt gaan doen en probeer ze in een logische volgorde te plaatsen. Dit maakt het gemakkelijker om aan je werkstuk te beginnen. Dit is dus het eerste wat je gaat doen op je eigen nieuwe gemaakte bladzijde. Omdat je dit jaar maar 1 werkstuk maakt moet hij wel van een behoorlijke lengte zijn, namelijk tussen de 2400 en 2600 woorden gerekend vanaf de inleiding t/m het slot. Dat is 5 x zo veel als je verslagje waaraan je al hebt gewerkt. 

 

Inleiding met daarin uitgelegd waarom je hebt gekozen voor je onderwerp en wat je te weten wilt komen.

Inhoudsopgave hierin staat het aantal hoofdstukken  met titel en  natuurlijk in de juiste volgorde

Hoofdstukken deze verdeel je weer onder in alinea's. Omdat je op internet werkt mag je in je werkstuk natuurlijk best foto's, muziekfragment of iets dergelijks gebruiken. Let wel op dat je er zeker van bent dat je dit mag gebruiken (auteursrechten) schrijf direct bij je foto de bron. Bij twijfel eerst even vragen aan je ouders of aan mij. O ja niet alles wat op internet staat over een bepaald onderwerp hoeft waar te zijn, dus vergelijk (en noteer)  bronnen met elkaar voordat je wat typt.

Slot waarin je vertelt wat je hebt geleerd, je beantwoordt de vraag die je je zelf hebt gesteld in de inleiding.

Bronvermelding waarin je de gebruikte bronnen letterlijk aanhaalt, dus het webadres kopieĆ«ren en plakken. Als je als bronvermelding alleen Google neerzet is dat dus niet goed. Google is een zoekmachine, vergelijk het maar als een bibliotheek waarbinnen je zoekt naar boeken. Binnen Google zijn de  boeken de webadressen of URL's, dit zijn dus je gebruikte bronnen.  Als je boeken uit de echte bieb gebruikt dan de titel/drukker/schrijver noteren en bladzijden die je hebt gebruikt. Vergeet je bronvermelding niet!

 

Let op dat je met je eigen woorden werkt, anders is er al snel sprake van plagiaat. (letterlijk tekst van anderen gebruiken zonder dat je dat meldt) Mocht je iets letterlijk overnemen dan vermeld je dat op die plek waar dat gebeurt. De tekst is makkelijk te controleren via deze website. Rechts boven in de hoek staat namelijk de plagiaatcontroleur (check for plagiarism) 

Natuurlijk is het jou eigen werkstuk, maar niets staat je in de weg om een ander te helpen door adviezen te geven en op foutjes te wijzen die de schrijver dan kan verbeteren. Zo leer je ook van elkaar en met elkaar. Heel veel succes, ik zal de voortgang ook regelmatig bekijken en waar nodig tips geven.

 

infoblad werkstuk 8.doc

Comments (0)

You don't have permission to comment on this page.